Prima pagină  »  Noutăţi și evenimente
Noutăţi și evenimente
Sărbătoarea profesională a silvicultorilor
Publicat: 15.09.2022   

Sărbătoarea profesională a silvicultorilor

  Tradițional, în a treia sâmbătă a lunii septembrie, este marcată Ziua profesională a silvicultorului.

 Astăzi a avut loc ședința festivă a tuturor membrilor Comunității Silvicultorilor, cu participarea silvicultorilor din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, partenerii proiectelor de împădurire, partenerii de dezvoltare.

 Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, a fost prezent la eveniment alături de vicepreședintele Camerei de Mediu în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, Ina Coșeru, Secretarul general din cadrul Ministerului Mediului, Igor Pșenicinîi, directorul Agenției ,,Moldsilva”, Valeriu Caisîn,  reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, reprezentanții Agenției de Mediu, reprezentanții Mediului Academic din Republica Moldova, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, George Mierliță, directorul  Direcției silvice Iași, Gabriel Doncean, directorul Direcției silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu, doctor inginer și decan al Facultății de Silvicultură din cadrul Universității Ștefan cel Mare, Suceava, membrii Consiliului de conducere din cadrul Federației Sindicatelor Silva, Adrian Ventoneac și Leonard Dudu. 

  Activitățile  din ultima perioadă ale silvicultorilor din țara noastră se desfășoară în conformitate cu stringentă necesitate de sporire a suprafețelor împădurite, iar acțiunile practice sunt determinate de materializarea Programului Național de Împădurire, conform acestuia, urmează ca în următorii 10 ani, fondul forestier național să cunoască o extindere de circa 100 mii ha. Acest fapt ar aduce Republica Moldova aproape de un indiciu mediu de împădurire pentru continentul european, dar și un aport considerabil pentru calitatea mediului din regiune.

În cadrul evenimentului au fost acordate mențiuni pentru merite în gestionarea pădurilor, contribuție la extinderea suprafețelor forestiere și activitate intensă de ocrotire a naturii, astfel i s-a acordat domnului  Sergiu Cavcaliuc - director al ÎS Întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni”, pentru buna organizare a festivității dedicate Zilei lucrătorului din Silvicultură, ediția 2022, rezultate meritorii în activitate, spirit de inițiativă și viziune progresivă asupra viitorului pădurilor, domnului Gheorghe Staver - inginer pază și protecție/cinegetică al ÎS Întreprinderea sivo-cinegetică Strășeni  și domnului Igor Tatian - șef al Ocolului silvic Strășeni.

Ședința a fost o bună oportunitate pentru o reîntâlnire națională și transfrontalieră ce poate aduce în abordare realizările și provocările silvicultorilor, mai ales prin prisma schimbărilor climatice.

Pe această cale, cu ocazia sărbătorii profesionale din ramura silvică, președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, aduce felicitări lucrătorilor din domeniu, dorindu-le sănătate, putere de muncă, perseverență, abnegație și dorința de a schimba lucrurile spre bine.

 


Accesări: 198

Alte Noutăţi și evenimente

Publicat: 06.12.2023   
„Caritate. Pare un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim?” Citeşte mai mult...
Publicat: 04.12.2023   
“Romanța – regina muzicii” Citeşte mai mult...
Publicat: 03.12.2023   
,,Oameni egali – Drepturi egale” Citeşte mai mult...
Publicat: 01.12.2023   
Publicat: 30.11.2023   
Publicat: 29.11.2023   
Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, alături de membrii Comisiei de recepție la terminarea și recepția finală a lucrărilor, au semnat procesul-verbal cu privire la terminarea lucrărilor de construcții la obiectul ,,Reparația capitală a acoperișului Instituției Publice Gimnaziul Rădeni din com. Rădeni, r-nul Strășeni”. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.11.2023   
Publicat: 23.11.2023   
Publicat: 13.11.2023   
Publicat: 10.11.2023   
Publicat: 09.11.2023   
Publicat: 09.11.2023   
Publicat: 08.11.2023   
Președintele raionului Strășeni, Viorel Jardan, împreună cu șeful Secției construcții și transport, Nicolae Sîrbu, au fost în vizită de monitorizare la obiectul de cult, monumentul cultural istoric Biserica din lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Vorniceni. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.11.2023   
Publicat: 30.10.2023   
Publicat: 24.10.2023   
Luna octombrie definește toamna, definește bogăția și culoarea anotimpului. Este luna în care copilașii instituțiilor de educație din raion sărbătoresc belșugul. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.10.2023   
Publicat: 23.10.2023   
Înveșnicește-mă clipă! Citeşte mai mult...
Publicat: 23.10.2023   
Preacuvios, Arhimandritul Filaret Cuzmin, starețul Mănăstirii Căpriana, protopopul bisericilor din raion, a fost hirotonit întru episcop de Căpriana, vicar al Eparhiei Chișinăului, de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.10.2023   

1 - 20 din 1310

STRĂȘENI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2023 Consiliul Raional Strășeni - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Design și programare de Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 1557297   Total ieri: 968   Total azi: 762