Prima pagină  »  Subdiviziunile Consiliului raional  »  Direcția învățămînt
Direcția învățămînt
Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineret ,,Divertis” găzduiește oaspeți din Republica Belarus
Publicat: 07.08.2018   

     În baza Acordului de colaborare dintre raionul Strășeni și raionul Volkovîsc, Republica Belarus, în vederea menținerii și asigurării continuității relațiilor de prietenie și colaborare, deja al doilea an consecutiv în Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineret ,,Divertis” se odihnește un grup de 20 copii din Republica Belarus.

  Copiii participă activ la toate activitățile desfășurate în Centrul ,,Divertis” - creative, sportive, artistice și distractive - făcând cunoștință cu cultura, limba și obiceiurile poporului nostru și stabilind strânse relații de prietenie cu copiii raionului nostru, care se odihnesc la moment în tabără.

     Paralel cu activitățile incluse în Planul de activitate al Centrului ,,Divertis”,  Direcția învățământ din cadrul Consiliului raional Strășeni a organizat oaspeților un program special, care a inclus vizitarea locurilor pitorești din țară, precum Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi și mănăstirile Saharna și Curchi. De asemenea, copiii au avut parte de o excursie în municipiul Chișinău, unde au vizitat Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Aleea Scriitorilor Clasici și Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

     Surpriza cea mare pentru oaspeți a fost vizita unei livezi de piersici și prune, cât și a podgoriilor de viță de vie din satul Sireți. Copacii plini de roadă și strugurii aurii au impresionat copiii, pe fețele cărora se citea încântarea după degustarea fructelor.

     Oaspeții din Republica Belarus se vor afla în tabără până la data de 10 august 2018.

 

Direcția învățămînt

 Alte Direcția învățămînt

Publicat: 24.08.2018   
Publicat: 20.04.2018   
Publicat: 04.04.2018   
Publicat: 30.03.2018   
Publicat: 02.03.2018   

STRĂȘENI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2020 Consiliul Raional Strășeni - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Design și programare de Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 876318   Total ieri: 512   Total azi: 451